Świeża Bazylia
Witaj w biurze prasowym agencji
Dziczyzna w wielkanocnej tradycji
Wielkanoc jest najważniejszym i najstarszym świętem chrześcijańskim. W Polsce obchodzona jest zawsze uroczyście i rodzinnie. Wśród wystawnych dań na świątecznym stole często obecne były potrawy z dziczyzny. Dziś to szlachetne mięso powoli wraca na polskie stoły, przede wszystkim dzięki większej dostępności w sklepach.
Gobarto
2019-03-26, 15:55
7 faktów na temat dziczyzny
Niewiele osób miało okazję jej spróbować, a szkoda, bo to wartościowy pod względem zdrowotnym i smakowym produkt. Dziczyzna, bo to o niej mowa, jest w Polsce wciąż mało popularnym rodzajem mięsa. Tymczasem jest ona zdrowa i o wiele łatwiejsza w obróbce niż się powszechnie sądzi. Oto 7 faktów na jej temat.
Gobarto
2019-03-06, 10:47
Zakończyła się kolejna Akademia Rolnika
Firma Gobarto przeprowadziła kolejne szkolenie w cyklu Akademia Rolnika. Wydarzenie odbyło się w dn. 25-26 lutego 2019 r. w hotelu Różany Zakątek w Osieku. Wzięło w nim udział ponad 30 hodowców. Podczas dwóch dni wykładów były poruszane m.in. tematy związane z nowoczesnymi technikami stosowanymi w hodowli zwierzęcej.
Gobarto
2019-02-28, 12:30
Król puszczy na polskich stołach
Wśród kucharzy amatorów dziczyzna uważana jest za mięso trudne i skomplikowane w obróbce. To pokutujący mit wynikający ze słabej znajomości tradycyjnej kuchni - obecnie niszowej, a kiedyś bardzo popularnej w naszym kraju. Jednym z najszlachetniejszych, a zarazem najzdrowszym rodzajów dziczyzny jest mięso jelenia. Zawiera dużo zdrowego białka, obfituje w witaminy i minerały niezbędne dla człowieka. Warto podkreślić, że zawiera niemal 5 razy więcej żelaza niż np. wieprzowina. Dlaczego więc nie jest popularne? Może to wynikać z niewiedzy.
Gobarto
2018-07-24, 09:31
Rusza Akademia Rolnika Gobarto 500
Spółka Gobarto w marcu br. rozpoczyna spotkania Akademii Rolnika, których celem jest bezpłatna edukacja rolników wg najnowszej wiedzy i standardów w zakresie hodowli trzody chlewnej. Pierwsze spotkanie odbędzie się w PODR w Boguchwale 21 marca. Gościem specjalnym będzie prof. dr hab. Zygmunt Pejsak. W wydarzeniu weźmie także udział Przedstawiciel ARiMR.
Gobarto
2018-03-15, 10:59
Poznaliśmy najlepszych dostawców tucznika w 2017 roku
Dobiegła końca 14. edycja konkursu Hodowca Roku. W piątek 12 stycznia odbyła się gala finałowa, podczas której uhonorowano rolników współpracujących z firmą Gobarto.
Gobarto
2018-01-15, 12:41
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy | Zgoda cookies
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.